Steden kleuren oranje

Op zondagavond 25 november om 20:00 uur heeft Marleen Damen, wethouder gezondheid, jeugdzorg & welzijn, de Hartebrugkerk in Leiden oranje doen oplichten. De kerk staat midden in Leiden aan de Haarlemmerstraat 110. Er is een op deze locatie ook een pakkend bord, waarbij je jezelf op de foto kunt zetten ten bate van Orange the World.

De vuurtoren is al eeuwen icoon van de veilige thuishaven. In Noorwijk aan de Koningin Wilhelminaboulevard 34 bij het Vuurtorenplein, heeft op maandag 26 november om 20:00 uur burgemeester Jan Rijpstra de vuurtoren oranje laten kleuren. Orange the World is zo letterlijk een baken in de duisternis zijn.

Zie ook de Erasmusbrug Orange the World 2017.

Sluit je aan bij Orange the World door je foto te posten en te delen op social media, Facebook of via #zontasaysno en #orangetheworldnl. Hiermee geef je aan dat jij ook verandering wil. In Nederland is er immers geweld tegen vrouwen en meisjes, denk aan huiselijk geweld, waarbij wij nog veel te vaak wegkijken.

Nog meer acties die je kan voeren:
◾Neem deel aan het online gesprek over geweld tegen vrouwen via de hashtags #orangetheworldNL #HearMeToo en #16days.
◾Informeer je familie/vrienden/volgers/collega’s over de campagne en deel de hashtag #OrangetheWorldNL met hen
◾Trek een oranje sjaal, stropdas, t-shirt of iets anders in oranje aan en post een foto of video op sociale media met #OrangetheWorldNL