Internationale vrouwendag

Zonta Ruremonde heeft op 8 maart jl deel genomen aan de Roermondse viering van internationale vrouwendag. Op deze middag krijgt jaarlijks een vrouw die zich bijzonder heeft ingezet voor de Roermondse samenleving, de Mathilde Haan-speld.

Mathilde Haan werd in 1919! gekozen tot eerste vrouwelijk raadslid. Alle vrouwenverenigingen zijn aanwezig en er is volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

Zonta Ruremonde heeft zich kunnen presenteren als betrokken partij bij vrouwenzaken in de regio. Het gelukt om diverse mensen kennis te laten maken met onze speerpunten zoals we die uitdragen  en de mogelijkheden die we bieden. Daarnaast zijn we in contact gekomen met vrouwen die we een “duwtje” in de rug kunnen geven. Een zeer vruchtbare “kruisbestuiving”!