Veiligheid van vrouwen in Utrecht

Gisteren pleitte Zontaclub Utrecht tijdens het Stadspodium Utrecht voor meer aandacht voor de veiligheid van vrouwen in Utrecht. Presidente Christel Meijerman: “wij wensen voor Utrechtse vrouwen dat zij zich vrij en veilig kunnen bewegen in de stad, waar, wanneer en zo vaak zij maar willen”. Zij overhandigde een verzoek aan de raadsleden en gemeente om de veiligheid van vrouwen de komende jaren tot beleidspeerpunt te maken.

In het verzoek wordt onder meer gepleit voor uitbreiding van de Utrechtse Veiligheidsmonitor met vragen over misbruik, intimidatie en seksueel geweld. Ook vraagt Zonta de gemeente meer veilige fietsroutes in te stellen en de drempel om melding te doen van straat- en seksuele intimidatie te verlagen door het gesprek erover aan te wakkeren, een centraal meldpunt Intimidatie (met app) in te stellen en de haalbaarheid van een intimidatieverbod in Utrecht te onderzoeken.

Lees hier meer over de wensen van Zonta voor Vrouwen in Utrecht.