Verenigde Naties adopteren motie om recht van vrouw op de werkplek te borgen

In juni adopteerde de ECOSOC (Economic and Social Council) van de VN de resolutie “Mainstreaming a gender perspective into all policies and programmes in the United Nations System”. Zonta is een van de 400 NGO’s die aan tafel zitten bij de ECOSOC om te adviseren over onderwerpen die vrouwen aangaan.

De resolutie (E/2017/L.22), die behandeld werd onder het agendapunt “Advancement of Women”, werd ingebracht door de vice-president van de ECOSOC, Ambassadeur Marie Chatardova, lid van de permanente delegatie van Tsjechië bij de Verenigde Naties. De resolutie werd aangenomen met consensus.

Een van de belangrijkste nieuwe elementen, waarover veel discussie is gevoerd, staat in paragraaf 9:
“Recognizing that in the process of gender mainstreaming, it is important to address the issue of harassment in the workplace, including sexual harassment, bearing in mind that it impeded the achievement of gender parity in the United Nations system and can have a negative impact on the achievement of gender equality”.

De resolutie is bij dit bericht gevoegd.

ECOSOC 2017 – CMS – Gender mainstreaming